Lorenzo u utrci sa Schumacherom i Vettelom

Najbolji vozači na jednom mjestu

Lorenzo u utrci sa Schumacherom i Vettelom

Jorge Lorenzo će na kraju ove sezone stati na crtu sa zvijezdama Formule 1, Schumacherom i Vettelom. Biće to Utrka Šampiona kako su je nazvali.

Utrka Šampiona će ugostiti najveće zvijezde motorsporta iz disciplina koje uključuju Formulu 1, MotoGP, WRC, Touring Cars, Le Mans, Indycar i X-Games u borbi sa identičnim četverotočkašima.

 

Lorenzo će se boriti sa prvacima iz Formule 1, Shumacherom i Vettelom, sa Davidom Coulthardom koji je 13 puta bio na vrhu podija u Formuli 1, te sa 500GP legendom Mickom Doohanom.

 

" Ova godina je za mene bila fantastična i ne mogu zamisliti bolji način nego da je završim sa utrkom protiv najboljih vozača. To će zasigurno biti izazov, učiniću sve da izvučem najbolje iz dodatnog para točkova", izjavio je Lorenzo.

 

Ovaj poseban događaj će ove godine biti upriličen u Bangkoku, 14-16 decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.