Lorenzo uzeo VN San Marina

Dramatična utrka u Misanu

Lorenzo uzeo VN San Marina

Nakon dramatičnog starta utrka je skraćena na 27 krugova i nakon toga je Dani Pedrosa, koji je imao startnu poziciju na početku morao otići na zadnje mjesto.

U vrhu se borba odvijala između Jorge Lorenza, Valentina Rossia i Stefana Bredla.


Mattia Pasini i Cal Crutchlow su padali iza tokom utrke, dok je Dovizioso svo vrijeme kao sjena pratio Bredla. Alvaro Bautista je sa pete pozicije potisnuo Bena Spiesa. 19 krugova do kraja Lorenzo je otišao ispred Rossia koji je neumorno radio na tome da održi Bredla na distanci.

Zatim je Dovizioso nastojao uloviti Španca Bautistu i 12 krugova prije kraja polazi mu za rukom oduzeti mu četvrto mjesto.

Tri kruga prije kraja Aleix Espargaro je morao odustati od utrke, dok je Dovizioso nastojao održati svoj način vožnje i uloviti Alvara Bautistu.

Na kraju je Lorenzo uzeo svoju šestu pobjedu ispred legendarnog Valentina, dok je Bautista osvojio treće mjesto, prvo ikad u Moto GP-u i to nakon foto finiša sa Doviziosom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.