Lorenzo želi povećati vodstvo u Misanu

Spies i Lorenzo ovog vikenda u Italiji

Lorenzo želi povećati vodstvo u Misanu

Nakon uspješnog dvodnevnog testa u Aragonu vozači su opušteni i pozitivni što se tiče njihovih šansi ovog vikenda.

Lider prvenstva Jorge Lorenzo dolazi sa 13 bodova razlike u odnosu na svog rivala Danija Pedrosu na stazi koja je svjedočila Lorenzovoj besprijekornoj pobjedi prošle godine, čemu su prethodila tri uzastopna druga mjesta na podiju.

Špančev timski kolega Ben Spies je u Misanu uvijek nastupao za publiku, uzimajući šestu poziciju 2010. i 2011. godine.

 

"Dolazimo u Misano i to je staza koja mi odgovara, imali smo sjajnu pobjedu ovdje prošle godine. Vodimo u prvenstvu i moramo naporno raditi da bi zadržali to vodstvo, ako bude moguće da ga uvećamo. Ciljamo na podij ili na moguću pobjedu", izjavio je Lorenzo, dok je Ben Spies rekao:

"Misano je staza na kojoj uživam voziti, imao sam neke sjajne utrke ovdje. Ovo je nevjerovatna godina za nas, ali daćemo sve od sebe ovog vikenda. Nadamo se da nećemo imati nikakvih problema i da ćemo pokazati svoj pravi potencijal."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti