Lorenzo: Želim popraviti katastrofalan rezultat iz Katara

Lorenzo: Želim popraviti katastrofalan rezultat iz Katara

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo nakon katastrofalnog otvaranja sezone u Kataru stigao je u američki Austin sa željom da ostvari odličan rezultat i pokaže brojnim navijačima da je Katar bio samo loš dan.

"Nadam se da će biti bolji rezultat, jer su staza i vremenski uslovi ovdje mnogo bolji nego u Kataru. Između dvije utrke sam naporno radio, osjećam se sto posto spreman fizički i psihički za veliki rezultat", bila je prva reakcija španskog vozača nakon dolaska u Austin.

Jorge Lorenzo prije dvije sedmice u Kataru nije uspio završiti utrku, što je bilo najveće razočarenje prve utrke nove szone. Austin je velika prilika za popravni.

"Imao sam mnogo poteškoća na ovoj stazi i prošle godine dok sam se prilagodio, ali sam na kraju uspio ostvariti dobro vrijeme i završiti samo tri sekunde iza pobjednika. Nakon razočaravajuće utrke u Kataru, želim dobar rezultat ovdje u Austinu. To je jedini način da zaboravim Katar", istakao je Lorenzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.