Lotus objavio slike novog bolida

Novi E23 sa Mercedesovim motorom

Lotus objavio slike novog bolida

Ekipa Lotusa je objavila fotografije novog E23 Hybrida sa novim Mercedesovim motorom. Motorom koji bi ovu ekipu trebao "povući" prema gore, nakon još jedne frustrirajuće sezone. Ekipa je prošlu godinu zaključila sa ogromnih 85 miliona eura minusa.

Prema prvim fotografijama nos bolida je pretrpio najveće promjene. Nos više nije asimetričnog oblika kada je korišten princip Twin-tusk nosa. Novi E23 ima konvencionalan nos, koji je niži i uži. Takav nos bi trebao osigurati veći protiv zraka što bi opet uz pomoć prednjeg krila samom bolidu dao veći downforce. Sistem hlađenja je također morao biti prilagođen novom motoru, a tu je trostruki usisivač zraka.

"Novi bolid predstavlja novu eru za Lotus. Vjerujem da možemo napraviti veliki korak naprijed. Želimo se vratiti u vrh tamo gdje nam je mjesto. Imamo bolid koji je pozitivan plod našeg zajedničkog rada. Od ljudi koji su bili zaduženi za dizajn, do onih koji su radili u sektorima za simulaciju" priča uz dosta optimizma
Lotusov predsjednik upravnog odbora, Matt Carter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.