López bacio rukavicu Loebu

Argentinac ispred Francuza

López bacio rukavicu Loebu

Poznata staza u Francuskoj, Paul Ricard bila je proteklog vikenda domaćin vozačima WTCC prvenstva. opet je Citroën dominirao ali ne zahvaljujući Sébastienu Loebu.

U prvj utrci je Loeb ostao na drugom mjestu sa više od 12 sekundi zaostatka iza pobjednika,  Yvan Mullera, dok je treći bio  Gabriele Tarquini u Hondi. Argentinac José María López, četvrti u prvoj utrci, na kraju je slavio u drugoj. Druga utrka je bila zanimljivija, na kraju je Lopez pobjegao Mulleru, dok je Honda opet imala čovjeka na postolju. Nekadašnji F1 vozač,

Tiago Monteiro je bio treći. Seb Loeb je drugu utrku okončao na skromnom sedmom mjestu. Nakon četiri utrke, vodeći čovjek ukupnog poretka je José María López. López ima 12 bodova više od Loeba, dok je Yvan Muller sakupio 65. Naredna WTCC uzbuđenja se očekuju 4.maja na Hungaroringu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.