Maldonado ne prepušta svoje mjesto na slobodnim treninzima

Čudna odluka vozača Lotusa

Maldonado ne prepušta svoje mjesto na slobodnim treninzima

Ovakve stvari se ne događaju često u Formuli 1. Situacija u kojoj jedan vozač ne želi prepustiti svoje mjesto kolegi za slobodne treninge.

Do sada je u ekipi Lotusa svoje mjesto Jolyonu Palmeru prepuštao Roman Grosjean. Sada su to zatražili od Maldonada koji je to odbio.

" Ovo nije idealno rješenje, jer iskusni vozači gube po nekih sat, sat i pol vremena koje moramo prepustiti mladim vozačima. Ipak sa druge strane imamo ekonomsku stvarnost i borbu ekipe da preživi. Na različite načine vodstvo ekipe traži moguće rješenje za popunu budžeta" tvrdi Roman Grosjean.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.