Maldonadu spremna nova šasija

Nakon što uništio bolid dan ranije

Maldonadu spremna nova šasija

Drugi slobodni trening na VN Malezije u jednom trenutku je bio prekinut. Vozač Lotusa izgubio je kontrolu nad svojim bolidom u 10. krivini, pa je završio u betonskom zidu.

Ipak, Lotus je uspio pripremiti novu šasiju, pa će Maldonado voziti kvalifikacije. Pastor je priznao grešku, ali je i dodao kako je imao određenih problema sa bolidom.

" Bio sam u drugom krugu na novim gumama koje su jednostavno počele da propadaju pa sam gubio kontrolu nad bolidom. Nisam velikom brzinom ušao u krivinu, ali je bolid bio težak, izgubio sam zadnji dio. Sličnih problema sam imao na nekim predhodnim krivinama ali su one bile šire pa sam se izvukao. Čak u tom krugu nisam previše pritiskao jer je bio prvi mjereni na novom setu guma. Na mekanim gumama imate priliku voziti konstantno, ali na super mekanoj komponenti nemate nemate priliku za popravni " kaže Maldonado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.