Marc Marquez se oglasio i pojasnio zašto nije napao Lorenza

Španski vozači protiv Rossija?

Marc Marquez se oglasio i pojasnio zašto nije napao Lorenza

E. Škorić

Španski vozač Marc Marquez postao je omražen nakon današnje utrke za Veliku nagradu Španije.

U Valenciji je slavio Jorge Lorenzo, Marquez je bio drugi, a svijet je zgrožen pošto je sve izgledalo na to kako je on zapravo želio da spriječi Valentina Rossija da dođe do titule.

"Jorge je od starta počeo jako. Pokušavao sam držati korak. Na kraju sam ga sustigao i planirao sam napasti, ali je stigao i Pedrosa, koji me pretekao i tu sam izgubio vrijeme", rekao je Marquez, dodavši:

"Vratio sam se na drugo mjesto, no nisam htio rizikovati da napadnem Lorenza. Prema tome, ovo je najbolji način da se završi sezona, no probat ću biti još bolji".

Rossi je puno zaostajao za Lorenzom, Marquezom i Pedrosom, no da je Marquez napao Lorenza, mogle su stvari biti drugačije. Ali očito nije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.