Marc Marquez šest od šest u Texasu

Dominacija Španca na stazi u Austinu

Marc Marquez šest od šest u Texasu

Marc Marquez je nastavio svoju dominaciju na stazi u Austinu. Od trenutka kada je vožena prva utrka u Texasu, Španac je slavio svih šest puta. Nedeljna pobjeda bila je 46. u njegovog karijeri.

Neizvjesnost na stazi je nestala onog trenutka kada je Marquez pretekao Andrea Doviziosa, a to se dogodilo u ranoj fazi utrke. U nastavku je bilo puno zanimljivija borba za preostala mjesta na postolju.
Pored Doviziosa tu je bio Valentino Rossi a odluka je pala šest krugova prije kraja. Rossi je pokušao uzvratiti nije išlo, jer je Ducati bio prebrz na pravcima. Jorge Lorenzo je završio na petom mjestu, Andrea Iannonen na petom.

U ukupnom poretku Rossi ima 41 bod na prvom mjestu, samo jedan više od Doviziosa, dok je treći Marc Marquez sa 36. Naredna utrka je na rasporedu već naredne sedmice u Argentini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.