Marchionne: Moramo više riskirati

Ferrari mora pobjeđivati

Marchionne: Moramo više riskirati

Od početka ove sedmice, Sergio Marchionne je službeno preuzeo mjesto prvog čovjeka Ferrarija. Ferrarija koji je izmjenio " upravljačku strukturu "  baš kao i vozačku (Vettel).

Od naredne godine bit će to jedan novi Ferrari, rezultati će pokazati da li novi i po tom pitanju. Novi šef već sada šalje signale kako će ekipa morati više riskirati.

" Ferrari mora pobjeđivati, jer ako ne pobjeđuje onda nije Ferrari. Moramo malo riskirati, moguće su i greške, ali nemamo što izgubiti. Možemo povremeno živjeti sa " lošom srećom " ali to ne može biti sastavni dio jednog brenda kao što je Ferrari. Gledao sam prije mjesec dana utrku u Monzi i šta sam mogao vidjeti? Među najboljih pet - šest bolida na stazi nije bilo Ferrarija, ali niti bolida sa Ferrarijevim motorom. Odmah mi je skočio pritisak " slikovito je objasnio Marchionne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti