Marko: Max je dovoljno zreo bez obzira na godine

Mladi vozač možda nastupi već u Belgiji

Marko: Max je dovoljno zreo bez obzira na godine

Max Verstapen mi mogao izaći na stazi vrlo brzo u bolidu Toro Rossa, već u petak kada su na rasporedu službeni treninzi za VN Belgije. Max je dobio velike pohvale, prije svega od šefa ekipe Helmuta Marka.

" Njegova era u Formuli 3 možemo slobodno reći je završena. Sada moramo pripremiti specijalni test kako bi Max dobio potrebnu licencu. Svjesni smo da se radi o sjajnom vozaču, ogromnom talentu i izuzetno nam je drago što je tu sa nama u Red Bullu. Da li će voziti u Belgiji još uvijek ne možemo potvrditi, ali ako se to ne dogodi imat će prilike u Austinu, Brazilu, eventualno Abu Dhabiju. Nema potrebe da i dalje nastavi nastupati u nižim kategorijama kako bi stekao potrebno iskustvo.  Za svoje godine on je veoma zreo i puno radi. Iznenađujuće je to koliko se brzo privikao na Formulu 3. Dolazi u pravo okruženje, kada izađe na stazu bit će dovoljno spreman " tvrdi Marko.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.