Marko: Mercedes je pomogao Ferrariju

Sumnje koje podižu prašinu

Marko: Mercedes je pomogao Ferrariju

Ekipi Red Bulla ne ide na početku ove sezone, muče se sa motorom, ne mogu pratiti ritam Mercedesa i Ferrarija.

Helmut Marko je mišljenja kako je Mercedees baš pomogao Ferrariju kako bi smo u borbi za naslov prvaka imali dvije dobre ekipe, što istovremeno može uticati i na samu Formulu 1 po pitanju poljuljanog kredibiliteta ovog sporta.

" Teško je dokazati, ali mislim da je Mercedes pomogao Ferrariju. Svi znamo zašto. Vjerujem da posrijedi i politički motiv jer se na taj način može spriječiti štetnost dominacije jedne ekipe po cijelu Formulu 1 " tvrdi Marko. Istovremeno Sport Bild sugeriše da je Mercedes čak usporio razvoj svog motora, odnosno da je Ferrariju dozvolio angažovanje Wolfa Zimmermanna, čovjeka koji je specijalista za hibridni pogon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.