Marmorini: Od nas su tražili na napravimo manji motor

Žrtvovali snagu motora za aerodinamiku

Marmorini: Od nas su tražili na napravimo manji motor

Teme:

Kada su odlazili sa svojih funkcija u ekipi Ferrarija, njegovi članovi su pričali vrlo malo o razlozima zbog kojih stvari Maranellu ne funkcionišu onako kako se očekivalo.

Jedan od posljednjih je bio Luca Marmorini koji je kako su tvrdili u Ferrariju neke velike pogreške prilikom dizajniranja motora. Marmorini je jedan od rijetkih koji je napokon " progovorio "

" Jedna velika kompanija kao što je Ferrari na kraju je ispala smiješna jer ima užasan motor. Ja sam spreman prihvatiti svaku kritiku, ali u Maranelu ima ljudi koji jednostavno ne znaju da vode posao. Od mene i mojih kolega tražilo se da napravimo manji motor od Mercedesovog i Renaultovog.To je od nas tražio voditelj projekta gospodin Nikolas Tombazis. Zbog toga smo imali male hladnjake, manju snagu jer su nastojali da određene performanse nadoknade kroz aerodinamiku. Ja sam pokušao to ukazati i novom šefu Marcu Mattiacciju ali sam imao užasnu komunikaciju. Vidjeli smo se dva puta u tri mjeseca. Jednom kada je stigao u ekipu, drugi put kada mi je uručio otkazno pismo " kaže Marmorini

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.