Marquardt: DTM Amerika nemoguća bez domaćih proizvođača

Amerikanci baš i nisu zainteresovani

Marquardt: DTM Amerika nemoguća bez domaćih proizvođača

U posljednje vrijeme sve više se priča o novom DTM prvenstvu koji bi po prvi put bio organizovan na tlu SAD, nešto slično kao postojeće prvenstvo koje se vozi uglavnom po evropskim stazama.

Ipak šefovi sportkih odjela BMW-a i Audi-a tvrde kako to neće biti moguće bez učešća domaćih proizvođača. Problem je što za sada niko od  'Big Three' proizvođača (General Motors, Ford i Chrysler) nisu pokazali neki poseban interes, niti su dali podršku američkoj DTM seriji.

Šef motosport odjela BMW-a Jens Marquardt upravo ističe značaj uključivanja domaćih proizvođača.

" Da se u Americi vozi jedna ili dvije utrke, to bi bilo ok, ali ako želite seriju od deset ili više utrka onda su
potrebni navijači, publika. Zato su poželjni domaći proizvođači ili barem japanski, seriju sa samo njemačkim automobilima bi bilo teško zamisliti. Zato je pred nama zadatak da  vidimo koje je zainteresovan za DTM prvenstvo u Americi" kaže Marquardt.

Na drugoj strani, šef General Motors Racinga, Mark Kent potvrđuje nezainteresovanost...

" Pratimo situaciju kako se razvija, ali mi smo za sada zadovoljni našim programom Corvette Racing Teama u novom United SportsCar prvenstvu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.