Marquez: Borba za naslov će se voditi između tri vozača

Tvrdi vozač Honde

Marquez: Borba za naslov će se voditi između tri vozača

E. Ganibegović

Vozač tima Repsol Honde, Marc Marquez je za medije govorio o borbi za naslov, taktici i sezoni 2017.

Španski vozač se najprije dotakao borbe za naslov, rekavši kako će posljednje utrke biti jako važne, te da će mu najveća kunkurencija biti Andrea Dovizioso i Maverick Vinales. Poznato je kako sezona za Marqueza nije počela na najbolji način, ali vozač Honde se vratio na pravi put i odlučio da bude strpljiv, kao što je to bio prethodne sezone.

"Najteže je bilo prvih pet utrka", rekao je petostruki svjetski prvak. "Bio sam spor, mnogo riskirao, mnogo puta padao, pogotovo nakon Le Mansa i Mugelloa, pa sam poslije rekao: "Ok, biće nemoguće". Imao sam osjećaj iz 2015. godine, poput 'Ne mogu'. Pokušavao sam da budem siguran na biciklu, ali nije mi to uspijevalo, jer kada sam tako vozio zavšavao sam kao šesti li sedmi. To jednostavno nije bio način da se borim za naslov, morao sam promijeniti svoj mentalitet i postati strpljiviji. Poslije Assena sam opet ima odobar osjećaj sa biciklom, jer sam shvatio svoje limite bolje nego prije. Mislim kako još uvijek učim, ali shvatam da vrlo mala stvar može promijeniti stil vožnje ili može u potpunosti promijeniti osjećaj. Svaki potez je itekako važan."

"Ključ uspjeha će biti shvatiti trenutak kada se ne možeš boriti, jer će biti nekih utrka gdje će Vinales ili Dovizioso ili neko drugi biti mnogo brži od mene", rekao je Španac.

Marquez je uputio na određene promjene na biciklu, koje bi na kraju mogle biti itekako ključne.

"Jedna važna stvar je što smo ove godine promijenili motor. Promijenili smo također ravnotežu bicikla, što mnogo pomaže. Tako smo sada u situaciji da možemo brzo shvatiti šta nam je potrebno u određenim momentima", dodao je vozač Honde.

Velika nagrada Japana budi dobra sjećanja za Marqueza, jer je tri puta slavio na ovoj utrci.

"Ova utrka je uvijek zahtjevna, najviše zbog različite vremenske zone i uslova, a ove godine je borba za naslov veoma tijesna, pa će zbog toga biti još izazovnija..", istakao je Marc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi