Marquez diskvalifikovan, Lorenzo pobjedio

U MotoGP klasi sve je otvoreno do kraja

Marquez diskvalifikovan, Lorenzo pobjedio

Do kraja Svjetskog prvenstva u MotoGP, situacija je do kraja otvorena. Na VN Australije, vodeći u ukupnom poretku Marc Marquez je diskvalifikovan.

Utrka je bila vrlo zanimljiva, jer japanski proizvođač guma Bridgestone nije mogao garantovati da će njihove izdržati više od deset krugova, pa je vodstvo utrke odlučilo smanjiti broj krugova sa 27 na 19. Pored toga vozači su morali zamijeniti svoje motocikle u devetom ili desetom krugu. I to su svi napravili u zadatim krugovima osim Marqueza koji je to napravio u 11.krugu.

Sudije su pored staze pokazale crnu zastavu koja je označila diskvalifikaciju Marqueza. To je naravno iskoristio Jorge Lorenzo koji je pobjedio ispred Danija Pedrose i Valentina Rossija. Lorenzo je tako došao na svega 18 bodova zaostatka a do kraja su ostale dvije utrke, u Japanu naredne nedelje, odnosno 10.novembra u Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.