Marquez izletio sa staze, Rossi slavio na Silverstoneu
Foto: EPA

Velika nagrada Britanije

Marquez izletio sa staze, Rossi slavio na Silverstoneu

E. Škorić

Iskusni italijanski vozač Valentino Rossi slavio je na Silverstoneu u utrci za Veliku nagradu Britanije.

Iako je Marc Marquez bio veliki favorit, te je startao sa prve pozicije, ipak je titula pripala Rossiju, koji se najbolje snašao po kiši.

Vozač Yamahe stigao je do četvrte pobjede u ovoj sezoni i ukupno 112. u karijeri, a ovo mu je tek prva pobjeda u Silverstoneu. 

On je tri sekunde bio brži od sunarodnjaka Danila Petruccija na Pramcu, dok je treće mjesto pripalo također Italiju, Andrei Doviziosu, vozaču Ducatija.

Španci Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa smjestili su se na četvrto, odnosno peto mjesto, dok je Marc Marquez izletio sa staze osam krugova prije cilja. 

Moto GP prvenstvo nastavlja se 13. septembra vožnjom u Mizanu za Veliku nagradu San Marina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.