Marquez: Ja sam pobjednik, Rossi: Sve je jasno

Buran kraj utrke u Assenu

Marquez: Ja sam pobjednik, Rossi: Sve je jasno

Talijanski motociklist Valentino Rossi pobjednik je Velike nagrade Holandije, osme utrke Svjetskog prvenstva u klasi MotoGP vožene na stazi u Assenu. Rossi je u uzbudljivom finišu bio brži od svjetskog prvaka Španca Marca Marqueza  te je tako došao do svoje treće pobjede u sezoni, 111. u karijeri.

Borba između ove dvojice vozača se rasplamsala sedam krugova prije kraja, u trenutku kada je Marc Marquez prošao Rossija. Četiri kruga kasnije, Rossi je spreman za odgovor, ali ni Marquez ne posustaje. Do posljednjeg metra se vodila velika borba. Marc je napao Rossija, u pretposljednjoj krivini, bio je ispred, ali je praktično izgurao Italijana sa staze. Rossi je odgovorio, sijekao je krivinu i na kraju prvi prošao ciljem. Jorge Lorenzo nije bio niti blizu, kasnio je za pobjedničkim dvojcem 14 sekundi. Marquez se teško pomirio sa porazom.

" Imam osjećaj da sam ja pobjednik utrke. Ja sam pravilno završio utrku, nisam izašao sa staze. Kada je došlo do kontakta bili smo u istoj poziciji. Ja nisam bio iza, mislim da me Valentino mogao vidjeti " tvrdi Marquez.

" Htio sam da ući pravilno u zavoj, imao sam idealnu putanju, ali nakon kontakta to nije bilo moguće. Kada sam izletio, prvo što sam pomislio je da dam gas jer nisam znao koliko je duboko. Imao sam sreću što sam iskontrolisao motor. To je moje viđenje, a svim znamo šta je rekao Marc Marquez " mišljenja je Rossi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.