Marquez: Još uvijek nisam sto posto spreman za vožnju

Aktuelni svjetski prvak uvjeren u dobar rezultat

Marquez: Još uvijek nisam sto posto spreman za vožnju

Aktuelni svjetski prvak u Moto GP-u Španac Marc Marquez stigao je pun optimizma u američki grad Austin gdje se ovog vikenda vozi druga utrka sezone.

Staza u Austinu uvijek će biti u lijepom sjećanju mladom španskom vozaču, jer je upravo tu prošle godine ostvario svoju prvu pobjedu u Moto GP-u. 

"Još uvijek moramo da se upoznajemo s novim pravilima, ali ja se ipak moram, prije svega, fokusirati na svoj rad. Srećom, staza u Austinu nema puno desnih krivina, jer moja desna noga još uvijek nije sto posto zdrava", rekao je po dolasku u Teksas vozač Honde.

Staza u Austinu ima dosta krivina, ali su uglavnom lijeve, što valjda neće predstavljati veliki problem za Marquezovu desnu nogu koju je neposredno pred početak nove sezone slomio.

"Nakon utrke u Kataru bio sam uglavnom fokusiran za osnaživanje moje desne noge kako bi ostvario što bolji rezultat u Austinu koji je jedna od mojih omiljenih staza. Sjećanja od prošle godine nikad neće izblijediti iz moje glave", rekao je Marc Marquez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.