Marquez: Lijep je osjećaj otići na pauzu kao prvoplasirani

Španac nakon pobjede

Marquez: Lijep je osjećaj otići na pauzu kao prvoplasirani

Španski vozač na motoru Honde Marc Marquez ostvario je danas osmi uzastopni trijumf na trci za Veliku nagradu Njemačke.

On je danas slavio ispred domaćeg vozača Jonasa Holgera, a ovim trijumfom Marquez je preuzeo vodeću poziciju u generalnom plasmanu vozača.

On je nakon trke rekao da je veoma dobar osjećaj otići na ljetnu pauzu na prvom mjestu generalnog poretka.

"U Asenu mi je bio cilj da dođem do podijuma, a ovdje mi je bio cilj da ostvarim pobjedu. Znamo da sada slijedi Brno i tamo ćemo također pokušati da ostvarimo pobjedu, a u Austriji će biti nešto teže nego danas. Ove sezone smo veoma dobri i sve djeluje kako treba, a biti opet prvi je dobar osjećaj", rekao je Marquez pa se osvrnuo i na današnju trku:

"Nisam očekivao da će me Holger prestići, ali pomislio sam u tom trenutku da je razlog taj što ima svježe gume i da je njegova dobra vožnja samo trenutna. Kasnije, kada sam ga prestigao, dao sam sve od sebe da mu pobjegnem, ali nisam uspjevao. Ipak, dva ili tri kruga do kraja učinio sam sve da vozim što brže krugove i na kraju sam ostvario pobjedu", rekao je Marquez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi