Marquez: Mislim da sam konkurentan sa Ducatijem i Yamahom

Španac nakon Silverstonea

Marquez: Mislim da sam konkurentan sa Ducatijem i Yamahom

Španski motociklista Marc Marquez doživio je veliku neprijatnost tokom posljednje trke u Silverstoneu.

Iako se žestoko bori za drugu vezanu titulu šampiona svijeta, Marqueza je izdala njegova Honda samo nekoliko krugova prije kraja pa je ostao bez bodova na trci za Veliku nagradu Velike Britanije. 

U tom trenutku Marquez je bio u vodećoj grupi vozača i sigurno je mogao da napadne i pobjedu, ali je odustajanjem izgubio vodeću poziciju u šampionatu i tu se sada nalazi Italijan Andrea Dovizioso. Ipak, Marquez nije djelovao pretjerano nezadovoljan nakon trke i imao je razumjevanja da se takve stvari jednostavno dešavaju. 

"Nisam imao sreće, osjećao sam se sjajno na motoru i mislio sam da mogu doći do pobjede. Odjednom je motor počeo da se trese i nisam htio da poletim, pa sam odlučio da zakočim. Sada moramo saznati šta se desilo što prije jer je to bio svjež motor i to ne bi trebalo da se dešava., Ipak, moji utisci su pozitivni jer sam bio u vodećoj grupi i mislim da sam potpuno konkurentan sa Ducatijem i Yamahom", rekao je Marquez.

Podsjetimo da se naredna trka Moto GP šampionata vozi u Mugellu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi