Marquez najbrži na trećem treningu

Pred Veliku nagradu Njemačke

Marquez najbrži na trećem treningu

Španski vozač Marc Marquez još jednom je potvrdio da mu staza u Njemačkoj veoma dobro odgovara, pa je bio najbrži na današnjem trećem treningu pred kvaliikacije.

Nakon što je jučer na drugom treningu bio drugoplasirani, danas je bio veoma dobar i zauzeo je prvu poziciju ispred Mavericka Vinalesa iz Yamahe.

Marquez je trijumfovao sa vremenom 1:20.745, a Vinales je zaostajao 0.170 desetnki. Na trećoj poziciji našao se Jonas Folger iz Monster Yamaha Tech 3 ekipe, a četvrti je bio Aleix Espargaro na Apriliji. 

Valentino Rossi i Jorge Lorenzo su završili na 6. i 7. mjestu, a aktuelni lider u šampionatu Andrea Dovizioso završio je jedno mjesto iza svog kolege.

Podsjetimo, Marc Marquez je sedam puta uzastopno slavio na trci za Veliku nagradu Njemačke. Današnje kvalifikacije počinju od 14.05 časova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi