Marquez najbrži u kvalifikacijama

Pred trku za Veliku nagradu Njemačke

Marquez najbrži u kvalifikacijama

Španski vozač na Hondi Marc Marquez očekivano je osvojio pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Njemačke.

Španac je naprosto nepobjediv u Njemačkoj te je slavio čak sedam puta uzastopno, a i sutra ima velike šanse da nastavi taj niz.

Marquez je slavio sa vremenom od 1:27.302, a iza njega je završio vozač Pramac Ducatija Danilo Petrucci, kojem je ovo najbolji plasman u karijeri kada su u pitanju kvalifikacije. Iz prvog startnog reda također će startovati i Cal Crutchlow na Suzukiju. 

Iza njih su Jonas Folger i Jorge Lorenzo. Veoma loše kvalifikacije imali su Rossi, Dovizioso i Vinales, a oni su završili na 9., 10. i 11. mjestu.

Marquezu je ovo bila 40. pol pozicija u Moto GP karijeri, a sutra će svakako biti glavni favorit na jednoj od svojih omiljenih staza. Vrijedi istaći da sutrašnja trka počinje od 14.05 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi