Marquez: Napravili smo sjajan posao u Austinu
Foto: EPA

Nova pobjeda španskog motocikliste

Marquez: Napravili smo sjajan posao u Austinu

A. Beganović

Španski motociklist Marc Marquez slavio u Austinu u trećoj trci Moto GP šampionata, te se tako učvrstio na prvom mjestu generalnog poretka.

Marquez je u Austinu stigao do četvrte pobjede u isto toliko nastupa, a s obzirom da mu staza u Austinu sjajno leži, bilo bi i iznenađenje da nije prvi prošao kroz cilj.

Zadovoljan je svojim nastupom bio i sam Marquez, koji je nakon trke istakao:

"Veoma sam zadovoljan kako je prošao cijeli vikend. Ovo je staza koju jako volim, a uoči početka trke bilo je nekih nepoznanica pošto smo se odlučili za mekanu predjnu gumu. Na kraju se ispostavilo da me je tim dobro savjetovao i moram im se zahvaliti. Uzeli smo još jednu pobjedu ovdje u Austinu i sada smo u seriji od četiri uzastopne pobjede što je jako sjajno. U prve tri trke sezone napravili smo fenomenalan posao".

Podsjetimo, nakon tri trke na čelu generalnog poretka nalazi se Marquez sa 66 bodova, aktuelni prvak Jorge Lorenzo ima 45 bodova, dok je legendarni Valentino Ross trećeplasirani sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi