Marquez: Nije vrijeme za plakanje

Vozač Honde

Marquez: Nije vrijeme za plakanje

Aktuelni šampion u kraljevskoj klasi Marc Marquez neslavno je okončao nastup na VN Argentine.

Vozač Honde bio je vodeći nakon prva tri kruga, ali je potom izletio sa staze i tako ostao bez bodova na drugoj ovosezonskoj trci.

"Iskreno, ne znam šta se dogodilo. Pad je bio veoma čudan, bio sam samo 25 stepeni nagnut. Na izlasku iz krivine sam potpuno ispravio motor, 'zaključao' sam prednji dio ali iz nekog razloga točak nije bio spreman. Odlično sam se osjećao, motor je bio dobar i imao sam dobar ritam, ali nisam pretjerivao. Napravio sam grešku. Veoma sam razočaran u samog sebe jer znam koliko ovakve greške mogu da utiču na cijelu sezonu, ali sada je kasno", jasan je bio Marquez.

Španac trenutno zauzima osmo mjesto u generalnom poretku sa 13 osvojenih bodova. Vodeći je njegov sunarodnik Maverick Vinales na Yamahi, koji je trijumfima u obje ovosezonske trke sakupio maksimalnih 50 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi