Marquez: Ovo je poseban trenutak za mene

Treća titula u kraljevskoj klasi

Marquez: Ovo je poseban trenutak za mene

Marc Marquez je odradio sjajan posao na VN Japana. 

23-godišnji španski vozač zabilježio je još jednu pobjedu, pa je na taj način stigao do treće titule u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.

Marquez je povratio krunu nakon što je prošle sezone takmičenje zarvršio na 3. mjestu. Prethodno je 2013. i 2014. osvojio dvije vezane titule.

Važno je istaći da je Španac postao najmlađi vozač koji je osvojio tri titule u najjačoj klasi.

"Pobjeda na stazi Motegi je zaista posebna za mene. Srećan sam i možda osjećam veći pritisak zbog titule. Bilo je teško da se koncentrišem nakon što su Rossi i Lorenzo završili trku prije vremena, ali se na kraju sve dobro završilo i radujem se zajedno sa svojim timom", izjavio je Marquez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi