Marquez sretan zbog pobjede, Rossi razočaran plasmanom

Utrka za Veliku nagradu Australije

Marquez sretan zbog pobjede, Rossi razočaran plasmanom

E. Čaušević

Vozač Honde Marc Marquez slavio je u današnjoj utrci za Veliku nagradu Australije.

Ovo je za aktuelnog prvaka MotoGP-a bila 50. pobjeda u karijeri, a nakon utrke izjavio je da je ovo za njega posebna pobjeda.

Marquez je do pobjede došao nakon sjajnog posljednjeg kruga u kojem je uspio prestići Lorenza i Iannonea.

„Početak utrke je bio težak posebno kada sam se pokušavao probiti do prvog mjesta. Iskreno, nisam mislio da mogu stići Lorenza i prestići ga u zadnjem krugu, zbog toga je ova pobjeda za mene posebna“, rekao je Marquez.

Vodeći u ukupom poretku MotoGP-a ove sezone Valentino Rossi na današnjoj utrci završio je na čevrtom mjestu.

Rossi je do posljednjih trenutaka bio u utrci čak i da slavi danas, ali je na kraju izvukao deblji kraj, te nije uspio doći ni do postolja.

„Velika šteta, nisam sretan. Imao sam sjajnu vožnju, a na kraju nisam došao ni do podijuma. Izgubio sam sedam poena prednosti nad Lorenzom i to je velika šteta“, rekao je Rossi.

Do kraja šampionata u MotoGP-u ostale su još dvije utrke, a sljedeća na programu je 25. oktobra za Veliku nagradu Malezije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.