Marquez starta prvi u utrci VN Češke
Foto: EPA

Španac opet najbrži

Marquez starta prvi u utrci VN Češke

E. Škorić

Španski vozač Marc Marquez bio je najbrži u kvalifikacijama za nedjeljnu utrku Velike nagrade Češke.

Marquez je u Brnu stigao do devetog pole-positiona u 2014. godini i imat će priliku da pobijedi u 11. utrci zaredom, što nikad nikome prije nije pošlo za rukom.

Dvadesetjednogodišnji Španac je na Hondi završio ispred Italijana Andree Doviziosa i njegovog imenjaka Iannonea.

Četvrti će u sutrašnjoj utci startati Britanac na Yamahi Bradley Smith, zatim slijede Španci Dani Pedrosa (Honda) i Jorge Lorenzo (Yamaha). 

Marquez je slavio u prvih 10 utrka, te ubjedljivo vodi sa 250 bodova, a 80 bodova manje ima Pedrosa. Treći je Rossi sa 93 boda manje u odnosu na Marqueza. Treba još dodati da je sutrašnja utrka na programu od 14 sati, a sporija staza u Brnu itekako odgovara Marquezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije