Marquez stigao do nove startne pozicije
EPA

Titula na vidiku

Marquez stigao do nove startne pozicije

E. Ganibegović

Vozač Repsol Honde Marc Marquez osvojio je startnu poziciju pred posljednju utrku u sezoni Moto GP prvenstva, VN Valencije, koja se vozi danas.

Španac je imao nabrže vrijeme 1:29.987, dok je njegov najveći protivnik za titulu, Andrea Dovizioso ostvartio te deveto vrijeme.

Drugo mjesto u kvafikacijama zauzeo je vozač Yamahe Johann Zarco, dok je treća pozicija pripala vozaču Suzukija Andrei Iannoneu.

Marquez je na kraju utrke imao problema sa motociklom jer je izgubio kontrolu, ali uspio je održati razliku nad svojim prvim pratiteljima. 

Na četvrtoj poziciji se našao Jorge Lorenzo, na petoj Dani Pedsrao, dok je šesti završio Michele Pirro. Valentino Rossi je zauzeo sedmo mjesti, Aleix Espargaro osmo, dok je top deset kompletirao Alex Rins. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi