Marquez u posljednjem krugu do pobjede u San Marinu

Izjednačio se sa Doviziosom u ukupnom poretku

Marquez u posljednjem krugu do pobjede u San Marinu

Marc Marquez ne odustaje tako lako od borbe za naslov svjetskog prvaka, a to je potvrdio današnjom trkom za Veliku nagradu San Marina na stazi Marco Simoncelli. 

Borba za titulu prvaka svijeta u Moto GP klasi polako se privodi samom kraju, a čini se da je nakon 13-te trke u sezoni dostigla svoj vrhunac, jer bolje od ovog vjerovatno ne može. 

Današnjom pobjedom vozač Honde je stigao i izjednačio se sa vozačem Ducatija Andreom Doviziosom i obojica sada imaju po 199 bodova. Iza njih je Maverick Vinales koji, kako sezona odmiče vozi veoma loše, i on vjerovatno neće biti velika prijetnja kada je u pitanju borba za titulu, iako još uvijek ima teoretske šanse. Naravno, tu je još uvijek i povrijeđeni Valentino Rossi koji je ostao na 157 bodova, ali naravno da će za njega biti gotovo nemoguće da, kada se oporavi, prestigne vodeći dvojac. 

Marquezu je današnja pobjeda bila četvrta u ovoj sezoni, a iza njega je završio ljubimac domaćih navijača Danilo Petrucci. Na podijum se još popeo i Andrea Dovizioso koji je imao čak 11,7 sekundi zaostatka za Marquezom. 

Tok trke

Kada je u pitanju sami tok trke, na samom početku je vodio Jorge Lorenzo, ali je on veoma brzo ispao obzirom da su uslovi bili veoma teški i da se na početku vozilo po mokroj stazi. Kasnije se na čelo probio Danilo Petrucci koji je vodio do pred sami kraj, ali nije kontrolisao trku jer je Marquez sve vrijeme bio iza njega i jasno je bilo da je pitanje vremena kada će ga prestići. On je odlučio da to uradi u posljednjem krugu i kasnije se bez problema odvojio na više od sekunde prednosti i slavio trijumf. Treba reći i to da je Vinales završio tek na četvrtom mjestu iako je imao najbolju startnu poziciju na početku. Iza njega su ostali Michele Pirro, Jack Miller, Scott Redding...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi