Marquez ubjedljiv na Moto 2 utrci

Mark vodi sa 53 poena pre

Marquez ubjedljiv na Moto 2 utrci

Iannone je u početku dobro startao i uspio održavati prednost ispred španskog dua. Utrka je prekinuta nakon tri kruga zbog prolijevanja ulja, a zatim su vozači sa novim, svježim gumama bili u mogućnosti forsirati prema naprijed.

Iannone je i dalje vodio ispred Espargara i Rabata ovaj put. Tom Luthi i Mika Kallio su se sve više približavali Marquezu.


Svejedno, vođa prvenstva se vratio u utrku i preuzeo treće mjesto da bi se zatim borio protiv prva dva vozača. U istom krugu sa staze je otišao Elena Rosell kao i Xavier Simeon.

U idućim krugovima izlet u šljunak imali su Simone Corsi i Yuki Takahashi. Posljednja četiri kruga utrke protekla su u znaku borbe između Espargara, Marqueza i Iannonea.


Smjenjivali su se u borbi za prve tri pozicije, ali ipak je na kraju Španac sa svojim Caixa Repsol timom uzeo prvo mjesto, dok su na drugom i trećem završili Espargaro i Iannone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.