Marquez: Uživao sam u borbi sa Rossijem

Pobjeda šest sedmica nakon što je slomio nogu

Marquez: Uživao sam u borbi sa Rossijem

Ako je suditi po prvim utrkama u sve tri kategorije, onda ćemo ove godine stvarno uživati. U kraljevskoj, MOTOGP klasi pobjednički šampanjac je otvorio Marc Marquez koji je u završnici vodio veliku borbu sa Valetninom Rossijem. Rossi je bio blizu, nije uspio, Marquez je upisao osmu pobjedu u ovoj klasi.

Od ostalih vozača, tokom utrke su odustali Jorge Lorenzo (u prvom krugu), kasnije Stefan Bradl, Andrea Iannone, Bradley Smith i Alvaro Bautista.

"Jako sam sretan zbog trijumfa. Osvojenih 25 na startu je jako važno, ali je za mene puno važnija sama utrka koju sam vozio nakon neugodne povrede. Povrede zbog koje sam propuštao predsezonska testiranja. Bitka sa Rossijem u završnici, to je bio definitvno najbolji dio utrke. Stvarno sam uživao u njoj", rekao je nakon utrke aktuelni svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.