Marquez: Želimo da ostvarimo što bolji plasman

Pres koneferencija prije Aragona

Marquez: Želimo da ostvarimo što bolji plasman

E. Ganibegović

Danas je održana press konferencija prije vikenda u Aragonu. U petak i subotu su na programu treninzi, dok će u nedjelju biti održane kvalifikacije i glavna utrka. 

Na presu su govorili Valentino Rossi, Marc Marquez, Andrea Doviziso, Maverick Vinales, Alex Rins, Danilo Petrucci i Xavier Simeon.

"Bitka se nastavlja. Peta utrka je na redu. Mi ćemo nastaviti da se borimo za što bolju poziciju. Trenutno smo u Aragonu, jednom od mojih najomiljenijih krugova, pa ćemo vidjeti kako ćemo se pokazati tokom vikenda. Naravno mi ćemo ići na pobjedu", rekao je Marquez.

Nakon Marqueza svoju riječ je dobio i Andrea Dovizisio koji je rekao kako će biti veoma teško.

"Smatram kako možemo biti konkurentni, bez obzira što smo prošle godine ovdje napravili loš rezultat. Svi su jaki, ali i mi imamo svoje šanse. MotorLand je zaista dobar krug, međutim nije najbolji za moj stil vožnje, ali u ovom prvenstvu to nije tako važno. Spreman sam da se borim. Biće teško, ali mi smo ovdje i pokušat ćemo."

Rossi tvrdi kako je jako sretan što će voziti u ovoj utrci, iako je imao problema sa povredom.

"Prije svega sretan sam što ću pokušati. Generalno se osjećam dobro. Pokušao sam nekoliko krugova u Misanu i osjećao sam bol, ali sada mislim kako mogu da vozim. Ova trka je veoma važna za mene kako bih se vratio u formu i poboljšao u narednim trkama."

Sljedeći koji je govorio bio je Danilo Petrucci, koji je rekao da će biti kritično, ali da imaju svoje šanse.

"Uvijek je teško biti među najboljima, međutim nemamo šta izgubiti tako da ćemo nastaviti da se borimo za prvenstvo. Još pet utrka je ispred nas, a dosadašnjim tokom prvenstva smo zadovoljni. Biće kritično, ali ako smo bili konkurentni u Misanu, zašto ne bismo i ovdje napravili dobar rezultat."

Nakon Petruccija, izjave su dali Rins, Vinales i Simeon.

"Sjajno je biti kući. Jedva čekam da utrke počnu, jer dok sam mlađi bio često sam vozio ovom stazom, a selo moje porodice je vrlo blizu ovog mjesta. Sretan sam što sam dio trke i dati ću svoj maksimum", rekao je Rins.

"Borba je neizvjesna i trajat će do posljednje utrke. U Misanu smo napravili korak više i dosta pokazali po kiši. Ovdje se moramo koncentrisati. Na suhom se osjećam bolje i moramo dati svoj maksimum. Prošle godine sam se ovdje osjećao dobro. Aragon je dobar za mene i moj stil vožnje, što znači da bismo trebali imati dobar vikend", istakao je Vinales.

"Veliko iznenađenje je to što sam ovdje. Ovo je velika prilika kako za mene tako i za Belgiju. Važno je pokazati kako imamo talenta i veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje. Pokušat ću uživati u prilici koju sam dobio i dati sve od sebe", rekao je Simeon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi