Marussija završila pod stečajem, pojavili se prvi kupci

Još jedna ekipa koja je stigla do zida

Marussija završila pod stečajem, pojavili se prvi kupci

Samo nekoliko dana nakon Caterhama u stečaju je završila i ekipa Marussije. Dvije ekipe koje neće nastupiti na utrci za VN SAD u Austinu narednog vikenda.

Budući da postojeći vlasnik više nije mogao namiriti potrebna sredstva, uprava ekipe  je neumorno radila na traženju novih investitora koji bi osigurali dugoročnu budućnost.

Nažalost, nije uspjela u roku kojeg je imala. Stoga nisu imali alternativu osim staviti kompaniju pod administraciju "stoji u saopštenju kojeg je potpisala kompanija koja je preuzel ulogu izvršavanja stečajnog postupka.

Prema posljednjim informacijama ekipa Marussije bi mogla biti prodata za 55 miliona dolara. Kao mogući kupci se spominju Baljinder Sohi i Sony Kaushai koji su prema tvrdnjama britanskih medija već izašli sa ponudom, međutim pitanje je da pomenuti dvojac ima dovoljno novca.

"Blizu smo sklapanja dogovora, ali cijena mora biti prava. Mi smo spremni sa ponudom i vidjet ćemo šta će se dogoditi", kaže Baljinder Sohi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.