Massa: Kimiju nije lako uz sjajnog Alonsa

Brazilac zna kako je voziti uz Alonsa

Massa: Kimiju nije lako uz sjajnog Alonsa

Felipe Massa je bio vozač Ferraria od 2006. godine, sve do prošle kada ga je zamijenio Kimi Raikkonen. Izuzetno dobro poznaje situaciju u ovoj ekipi, dugo vremena je bio timski kolega Fernanda Alonsa.

Upravo Massa tvrdi kako su slabiji rezultati Raikkonena plod pritiska Fernanda Alonsa, a ne loš bolid kao što mnogi tvrde. U dosadašnjem dijelu sezone Fernando je osvojio 141 bod, Kimi samo 47, dok je prošle sezone bio sjajan u slabom Lotusu.

" Nije lako biti timski kolega Fernanda Alonsa, prije svega je se radi o sjajnom vozaču.On je jedan od najbrzih ali i jedan od najkonzistentnijih na gridu i po meni sigurno najkompletniji. Zato Kimiju nije lako i vjerovatno Kimi ima taj problem u glavi " pojasnio je Massa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.