Massa najbrži trećeg dana

Brazilac maksimalno iskoristio bolid Williamsa

Massa najbrži trećeg dana

Trećeg dana testiranja u Bahreinu, Felipe Massa je maksimalno iskoristio posljednju priliku u Williams prijenastupa u Australiji.  Brazilac je i finišu dana odradio krug u vremenu 1:33.258, što je najbrži krug cijelokupnog testiranja u Bahreinu.

Nico Rosberg je odvezao šest krugova više, zaostao je za Massom dvije desetinke sekunde. Rosberg je odradio ravno 100 krugova, osam više je uspio kompletirati Nico Hulkenberg, a Šveđanin Marcus Ericsson u slabom Caterhamu čak 112. Kimi Raikkonen je bio solidan, na kraju sa malo više od dvije sekunde zaostatka stigao do trećeg mjesta.

Finac je imao određenih problema sa novim dijelovima prijepodne, ali je u nastavku odradio vrlo uspješnu simulaciju utrke. Muke po Red Bullu su se nastavile i danas. Bolid je dar proveo u garaži iako su uporno pokušavali da ga vrate na stazu, ali nije išlo. Veliko je pitanje je kako će se stvari razvijati dalje jer je VN Australije na pragu. Problema su imali Sauber (Sutil) i Lotus (Grosjean).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.