Massa nije ponovio potez iz Njemačke

Valjda je Brazilac prvi vozač Williamsa

Massa nije ponovio potez iz Njemačke

Staza u Kuala Lumpuru kao da je određena za odbijanje timskih naredbi. Na ovoj stazi je prošle godine Sebastian Vettel odbio timsku naredbu, baš kao i Felipe Massa ovog vikenda.

Ekipa Williamsa tražila je od Felipea Masse da propusti Valtterija Bottasa, jer je Finac bio brži i nadali su se da može proći Jensona Buttona koji je bio ispred. "Valtteri je brži od tebe," poručio je Brazilcu privremeni trkaći inženjer koji mijenja Roba Smedleyja sa kojim Massa sarađuje poprilično dugo. Istu poruku Massa je prije četiri godine kao vozač Ferraria dobio ispred Fernanda Alonsa. Tada je Brazilac bio drugi vozač, u Williams je stigao kao daleko iskusniji u odnosu na Finca. Bottas je imao nešto bolje gume i činilo se kako može stići Buttona, međutim Massa nije popustio

" Borio sam se do kraja, cilj mi je bio osvojiti što je više bodova moguće. Ovo nam je tek druga utrka. Je li pošteno to što sam davao sve od sebe? Ja poštujem svoj posao, ali moramo se i međusobno poštivati " rekao je Massa. Ostaje pitanje, zašto Finac ako je već bio brži nije pretekao Massu, kao što je to recimo napravio Vettel prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.