Massa postavio najbolje vrijeme u Barceloni

Najbrži krug u pet dana testiranja

Massa postavio najbolje vrijeme u Barceloni

Brazilac Felipe Massa imao je najbolje vrijeme prvog dana posljednjeg dijela testiranja u Barceloni. Na mekim gumama dok je simulirao kvalifikacije, vozač Williamsa je postavio najbolje vrijeme 1:23.500, što je najbolje računajući svih pet dana testiranja u Barceloni.

Drugi je na kraju bio Šveđanin Marcus Ericsson koji je pred kraj dana izašao na stazu sa super mekanim gumama sa sedam desetinki sporijim krugom. Lewis Hamilton je uz sve probleme na kraju bio treći sa 1:24.881, uz svega 48 odvoženih krugova.


Posljednji ciklus od četiri dana predsezonskih testiranja počeo je danas, mjesto radnje je Barcelona, staza Catalunya. Ovo je posljednja prilika za većinu ekipa prije početka nove sezone. Zato su u centru pažnje ekipe poput McLarena i Williamsa koje baš i nisu briljirale na predhodnim testovima. McLaren je zbog problema sa MGU-K generatorom ovaj put u Barcelonu stigao sistem koji je modificirao, ali i bez Fernanda Alonsa kojeg će zamijeniti Kevin Magnussen.

Zanimljivo, tokom dana slične probleme sa MGU-K generatorom je imao i Mercedes koji se povukao sa staze nešto iza 16 sati. Do tada je Hamilton bio vrlo dobar, imao je najbolje vrijeme nakon prvog dijela dana 1:24.88. Do 13 sati je svjetski prvak odradio 48 krugova. Massa je bio na drugom mjestu, Rus Kvyat treći. Jenson Button od početka dana do pauze odvozio samo sedam krugova.

Stvari za McLaren su ostale iste, vrlo brzo nakon pauze je objavljeno kako zbog kvara na hidraulici više neće izlaziti na stazu. U međuvremenu je najbolji krug odvozio Felipe Massa (1:24.687). Brazilac je do kraja uspio da popravi svoj krug na 1:23.500. Uz Massu (103), jedini koji je išao preko 100 krugova je Marcus Ericsson (122). Daniil Kvyat je u Red Bullu danas imao četvrto vrijeme, ali je Red Bull tokom popodneva vozio samo 16 krugova. Grosjean i Raikkonen su završili na petom i šestom mjestu dok je Carlos Sainz Jr. bio odmah iza njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.