Max Verstapen novi član juniorskog tima Red Bulla

Već duže vremena Holanđanin je bio na meti

Max Verstapen novi član juniorskog tima Red Bulla

Max Verstapen je novi član ekipe Red Bull. 16-godišnji Holanđanin je već duže vremena na meti nekolicine ekipe, pogotovo Red Bulla.

" Sa zadovoljstvom možemo reći da je Max Verstapen prihvatio našu ponudu i on će se priključiti našem juniorskom timu. Svoju karijeru Formula 3 vozača Max nastavlja kao član našeg juniorskog pogona " stoji u saopšenju Red Bulla.

Verstapen je trenutačno član Van Amersfoort Racing teama sa kojim je u aktuelnoj sezoni ostvario sedam pobjeda u 18 utrka i trenutačno drži drugo mjesto ukupnog poretka. Njegov otac Jos Verstapen je u svojoj karijeri vozio za Benetton, Simtek, Hart, Tyrell, Stewart Ford Arrows i Minardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.