McLaren još traži glavnog sponzora

Moguća je i promjena boje bolida

McLaren još traži glavnog sponzora

Teme:

Za naše pojmove rekli bi smo nešto sasvim normalno, međutim kada se radi  o sportu kao što je Formula 1, pa još se i spominje McLaren, onda izgleda pomalo nevjerovatno. Ali za sada je situacija takva.

McLaren bi u novu sezonu vrlo lako mogao krenuti bez glavnog sponzora. Onog istog kojeg su izgubili još 2013. godine, kada je Vodafone napustio ovu ekipu. Od kraja 2013. godine potraga za glavnim sponzorom traje. Eric Boullier kaže kako to nije strašno, čak tvrdi kako će sada uz Hondu biti puno lakše.

" Čak smo i bez glavnog sponzora profitabilni. Nemamo potrebe da žurimo prilikom izbora glavnog sponzora jer želimo izabrati najbolje. To treba biti kompanija na najvišem mogućem nivou " naglašava Boullier.

Uz potragu za novim sponzorom, McLaren razmišlja i o promjeni boje odnosno dizajna bolida. Ljudi u Hondi smatraju kako trenutačna boja liči više na boje Mercedesa. Prema nekim najavama novi bolid bi mogao biti narančaste boje ili barem bijele. Opet i izbor boje će biti povezan sa eventulnim glavnim sponzorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.