McLaren otkrio uzrok grijanja kokpita bolida

Stradala plomba na radijatoru

McLaren otkrio uzrok grijanja kokpita bolida

Teme:

Ekipa McLarena je nakon opekotina koje je zaradio Kevin Magnussen napravila analizu kvara na bolidu mladog Danca.

Na kraju se ispostavilo kako je polomljena tzv plomba na radijatoru prouzrokovala izlazak toplog vazduha u kokpit bolida, odnosno do pregrijavanja sjedišta. Magnussen je nakon utrke morao otići do lokalne bolnice, dok su u McLarenu krenuli u potragu za nastalim problemom. U početku nisu znali o čemu se radi, ali su kasnije pronašli o čemu se radi.

" Taj kvar smo popravili, to nam se više neće događati " izjavio je Eric Boullier. Boullier je istakako kako je određenih problema imao i Button sa elektronikom u pogonskoj kutiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.