McLaren otpustio Paffetta, Button i Magnussen na ledu

Ko će biti drugi vozač uz Alonsa?

McLaren otpustio Paffetta, Button i Magnussen na ledu

Teme:

McLaren će u Abu Dhabiju odraditi posljednju utrku sa Mercedesovim motorima, nakon čega će jedno poglavlje biti zatvoreno. Još uvijek nije poznato kako će izgledati vozačka postava ove ekipe naredne sezone.

Kako sada stvari stoje, slobodno je jedno vozačko mjesto i mjesto test vozača. Prošlog petka ekipa je testirala Hondin motor, bolid je testirao Oliver Turvey, mjesta za Garyja Paffetta više nije bilo. Britanac koji nastupa i u DTM seriji je već dugo vremena test vozač McLarena. Kada je u pitanju vozačka postava za narednu godinu, McLaren je odgodio objavu svoje vozačke postave za 2015. godinu sve do završetka ove sezone, tako da su Jenson Button i Kevin Magnussen na ledu.

" S obzirom da imamo još jedan vikend pred nama, nismo objavili vozačku postavu, jer bi smo imali zbunjujuću situaciju. Izbor optimalne vozačke postave je u toku i to je veoma važan proces. Zato smo sve ostavili otvoreno do 1. decembra " stoji u saopštenju ekipe McLaren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.