McLaren predstavio javnosti novi bolid

Napokon novi bolid McLaren Honde

McLaren predstavio javnosti novi bolid

Teme:

Karte se polako otkrivaju u Formuli 1. Nakon što je Lotus ponudio slike svog novog bolida, nešto slično je napravio i McLaren. Putem interneta, javnost se upoznala sa novim MP4-30 bolidom McLaren Honde.

Važnu ulogu kod razvoja novog bolida, odigrali su  Tim Goss, Matt Morris i Neil Oatley predvođeni bivšim šefom aerodinamike Red Bulla, Peterom Prodromouom. Osim činjenice da je tu novi Hondin motor, od ostalih stvari, vrijedi izdvojiti novi nos bolida, odnosno neke stvari na zadnjem kraju bolida.

"Napravili smo bolid kod kojeg nema kompromisa, ni s motorom ni s aerodinamikom. Ono što je možda još važnije, na bolidu smo radili zajedno baš kao jedna ekipa. Pred nama je izuzetno duga sezona koja nudi puno izazova sa kojima se Honda odlučila suočiti" tvrdi Hondin motorsportski šef Yasuhira Arai.

Ono što za ekipu McLaren Honde predstavlja problem oko homologiranja motora. Zato će predsezonska testiranja imati posebnu težinu za McLaren. Nakon 28.februara Honda neće imati previše prostora za razvoj i poboljšanje motora. Novi bolid gledajući slike nema nekih poveznica sa bolidom McLaren Honde koji smo gledali u prošlosti. Sada je to srebrno - crni bolid sa nešto crvenih detalja koji je najbliži McLarenovim sa kraja devedesetih kada je sponzor bio West.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije