McLaren radi na novom nosu po uzoru na Red Bull i Williams

Čekaju se potrebni crash testovi

McLaren radi na novom nosu po uzoru na Red Bull i Williams

Teme:

Ekipa McLarena se sa starim odnosno novim dobavljačem motora nije proslavila. Tim iz Wokinga se ne predaje, radi se na novim dijelovima bolida kako bi se u potpunosti mogao kompletirati novi aerodinamički paket.

Sada je ekipa fokusirana na novi prednji dio bolida. Prije svega se tu misli na mali, kratki nos kakav imaju Red Bull i Williams. Taj dio nije još uvijek prošao potrebni crash test, ali se u McLarenu nadaju da će biti spreman do utrke za VN Austrije. Ukupno, redizajn prednjeg dijela bolida bi obuhvatiti pod bolida, krila, nos i još neke dijelove. Potrebni testovi bi trebali biti odrađeni naredne sedmice. Ipak, ukoliko novi nosi ne bude spreman za Austriju, onda bi trebao za VN Velike Britanije.  Iz McLarena su uvjereni kako će sasvim sigurno novi nos proći potrebne testove.

"

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.