McLaren se vratio u prošlost
Foto: McLaren

Britanski tim predstavio novi bolid

McLaren se vratio u prošlost

Teme:

McLaren je danas predstavio svoj novi bolid za predstojeću sezonu u F1.

Najzanimljiviji detalj predstavljanja bolida MCL32 je narandžasta boja. Ovu boju nismo vidjeli u britanskom timu još od testiranja 2006. godine, a zadnja zvanična trka narandžastog McLarenovog bolida je bila 1971. godine. 

Bolid MCL32, koji pokreće Hondin motor, voziće dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso i čovjek koji ga je mijenjao prošle godine na VN Bahreina Stoffel Vandoorne.

Ovo će Belgijancu biti prva sezona u najbržem cirkusu na svijetu.

U McLarenu se nadaju da će sa ovim bolidom ostvariti bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu, kada su osvojili šesto mjesto u poretku konstruktora, a njihov prvi vozač zauzeo sedmu poziciju u generalnom plasmanu.

Početak nove sezone zakazan je za 26. mart, kada je na programu trka za VN Australije.





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi