Meeke pred pobjedom u Meksiku

Reli Meksiko odavno nije bio uzbudljiviji

Meeke pred pobjedom u Meksiku

Piše: E. Čaušević
Reli Meksiko privodi se lagano kraju jer je okončana i 14. etapa ovog takmičenja, a lider je i dalje iskusni britanski vozač Kris Meeke.

Ovaj 37-godišnji vozač zajedno sa svojim suvozačem Paulom Nagleo nalazi se na korak od pobjede na reliju u Meksiku. Meeke sa svojim Citroenom C3 sada ima prednost od 30.9 sekundiu odnosu na Sebastiana Ogiera.

Meeke je ovaj put očito odličan da slavi u Meksiku nakon dva razočaravajuća relija u ovoj sezoni u Monte Carlu i Švedskoj gdje je osvojio samo dva boda. Ovaj Britanac u Meksiku vozi zaista fantastično i bit će potrebno veliko čudo da na kraju ne ostvari pobjedu.

Do kraja je ostalo još pet etapa koje će nam sigurno donijeti dosta zanimljivosti kao što smo to već i navikli. Na programu trećeg dana Reli Meksiko predviđena su dva makadamska ispita. Prvi je dug oko 33 kilometra, dok je posljednji Power Stage koji donosi dodatne bodove i ima dužinu skoro 22 kilometra.

"Ovo je bio savršen vikend do sada. To se dešava kada se trudite da vozite što bolje, a ja sam to radio ovih dana i uspjelo mi je. Kockao sam se s nekim izborima, ali sam sretan što nije ništa krenulo po zlu", rekao je Meeke.