Mercedes licencu plaća skoro pet miliona dolara

Broj bodova puta provizija

Mercedes licencu plaća skoro pet miliona dolara

Prema pravilima FIA-e broj bodova koje osvoji jedna ekipa u prvenstvu se množi sa provizijom koju ekipe moraju platiti za nastup u jednoj sezoni. Tako će prvaci, ekipa Mercedesa morati uplatiti 4.9 miliona dolara.

Rata po osvojenom bodu za prošlu godinu iznosi 5080 dolara. U slučaju ekipe koja je dominirala prošle sezone, rata za bod je 6194 dolara. Ako se uporede ostale ekipe, Red Bull treba uplatiti 2.6 miliona, međutim ne treba zanemariti činjenicu da je na račun konstruktorske titule Mercedes inkasirao 102 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.