Mercedes na velikim mukama nakon odlaska Rosberga

Podugačka lista kandidata

Mercedes na velikim mukama nakon odlaska Rosberga

Mercedes se našao u velikom problemu nakon što je Nico Rosberg odlučio da ode u mirovinu, i to samo nekoliko dana poslije osvajanja prve titule u šampionatu Formule 1.

Odluka je svakako iznenadila javnost, ali nešto slično se moglo i očekivati nakon burnih dešavanja unutar ovog tima.

Utisak je da sa Rosberg i njegov klupski kolega Lewis Hamilton nisu najbolje slagali, a da je postojala doza netrpeljivosti, govori i činjenica da se u nekoliko navrata nisu ni rukovali nakon završetka kvalifikacija, a u posljdnjoj trci na stazi Yas Marina britanski vozač se ponio i nesportski, pošto je u završnici utrke usporio kako bi pružio priliku ostalim vozačima da prestignu Nijemca.

Bilo kako bilo, tim Mercedesa na čelu sa Totom Wolffom moraće dobro zasukati rukave i u najkraćem vremenskom roku naći adekvatnu zamjenu za Rosberga.

Nagađanja su već počela, a u medijima se pojavilo nekoliko imena. Šanse za dolazak u Mercedes daju se Sebastianu Vettelu, Valtteriju Bottasu, Pascalu Wehrleinu, kao i Fernandu Alonsu i Danielu Ricciardu.

Mercedes ipak nema mnogo vremena za odabir, s obzirom da je većina timova već krenula u pripreme za sljedeću sezonu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi