Michael Schumacher optužen za izazivanje saobraćajne nesreće

Dok se Nijemac bori za život, stigla optužnica

Michael Schumacher optužen za izazivanje saobraćajne nesreće

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher optužen je za izazivanje saobraćajne nesreće u Španiji.

Jedan anonimni vozač motora iz Španije tužio je Schumachera za izazivanje nesreće u kojoj je on slomio ruku, pocijepao odjeću, uništio ručni sat i motor.

Nesreća se, navodno, dogodila je samo nekoliko sedmica prije nego što je Schumacher 29. decembra prošle godine doživio težak pad na skijanju u Grenobleu od kada se nalazi u stanju kome.

Zbog stanja u kojem se Schumacher trenutno nalazi, on neće morati da prisustvuje suđenju koje će biti održano ukoliko osiguravajuća kuća potvrdi navode oštećenog motoriste.

U izvještaju španske policije navodi se da Schumacher nije poštovao prvenstvo prolaza koje je imao motorista, te je zbog toga došlo do nesreće. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.